نخبگان باید احساس کنند در توسعه ملی کشور مؤثرند

مشاور رهبر معظم انقلاب و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام راهکار حفظ نخبگان علمی کشور را افزایش مشارکت آن‌ها دانست و گفت: «نخبگان باید احساس کنند در توسعه ملی کشور مؤثر هستند.»

به گزارش هراز خبر، علی لاریجانی در پاسخ به این پرسش که از نگاه شما عقلانیت بین فرهیختگان و نخبگان علمی کشور چگونه قابل تئوریزه خواهد بود، گفت: ویژگی نخبگان عقلانیت است و باید به فرهیختگان و نخبگان علمی فرصت داد تا در جامعه حضور یابند و وارد فضای حکمرانی شوند تا تاثیرگذاری موثر آنها برای کشور نمود بیشتری یابد.

مشاور رهبر معظم انقلاب معتقد است خصوصیت ذاتی نخبگان عقل گرایی است که در کتاب عقل و سکون در حکمرانی هم تلاش شده تا تئوری توسعه‌ای نقل و روایت شود؛ از این منظر که هرچه کار‌ها بیشتر در دست مردم در صحنه به صورت متوازن قرار بگیرد، رشد اجتماعی هم در پی خواهد داشت.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی راهکار حفظ نخبگان کشور در کاهش مهاجرت و مشارکت بیشتر آنها در صحنه کشور دانست و گفت: وقتی نخبگان علمی کشور احساس کنند؛ در علم، اقتصاد و فرهنگ کشور موثر هستند به طور یقین حضور بیشتری در جامعه می‌یابند.

او پیشتر گفته بود گسترش و توسعه منابع انسانی و تعلیم تربیت نخبگان مهم‌ترین عامل پیشرفت، رهیافت و هدایت جامعه در دستیابی به توسعه پایدار و با ثبات در کشور است.

علی لاریجانی، سیاستمدار کهنه کار که این روز‌ها به عنوان مشاور رهبر معظم انقلاب فعالیت دارد، عضو حقیقی مجمع تشخیص مصلحت نظام و عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز هست. وزارت فرهنگ و ارشاد در دولت پنجم، ریاست دو دوره سازمان صدا و سیما، دبیر شورای عالی امنیت ملی و ریاست مجلس برای دوره‌های هشتم و نهم و دهم از دیگر مسئولیت‌های او در این سال‌ها بوده است.

لاریجانی که دانشیار گروه فلسفه دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران نیز است، پس از پایان دوره ریاست ۱۲ ساله در مجلس شورای اسلامی و با وجود عضویت در مجمع تشخیص مصلحت و شورای عالی انقلاب فرهنگی کتابی درباره عقل و سکون در حکمرانی به رشته تحریر در آورده که اخیرا توسط انتشارات دانشگاه تهران منتشر شد.

منبع: ایرنا

اشتراک گذاری در telegram
تلگرام
اشتراک گذاری در whatsapp
واتساپ
اشتراک گذاری در email
ایمیل
اشتراک گذاری در twitter
توئیتر
اشتراک گذاری در facebook
فیسبوک
اشتراک گذاری در print
چاپ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا