شایع‌ترین علامت سرطان مثانه در سیگاری‌ها چیست؟

قربانی از وجود خون در ادرار به عنوان یکی از مهم‌ترین نشانه‌های سرطان مثانه یاد کرد و گفت: این افراد باید به متخصص اورولوژی مراجعه کنند. افزایش سن، به ویژه در افراد بالای ۵۰ سال، احتمال بروز سرطان مثانه را بیشتر می‌کند.

به گزراش هراز خبر، متخصص ارولوژی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه تشخیص زودهنگام سرطان مثانه، کلید درمان موفقیت‌آمیز این بیماری است، گفت: شایع‌ترین علامت سرطان مثانه، وجود خون در ادرار است که نباید نادیده گرفته شود.

دکتر حمیدرضا قربانی اظهار داشت: هرچند وجود خون در ادرار همیشه به معنای بیماری‌های خطرناک نیست و ممکن است ناشی از عوامل ساده‌ای مانند عفونت یا سنگ کلیه باشد اما احتمال وجود سرطان مثانه یا سرطان‌های دیگر مانند سرطان کلیه و پروستات را نباید نادیده گرفت.

وی با تاکید بر اینکه افرادی که سیگاری هستند و خون در ادرار مشاهده می‌کنند، باید این علامت را بسیار جدی بگیرند، خاطرنشان کرد: تشخیص به‌ موقع این بیماری می‌تواند نقش اساسی در درمان موفقیت‌آمیز آن داشته باشد.

قربانی از وجود خون در ادرار به عنوان یکی از مهم‌ترین نشانه‌های سرطان مثانه یاد کرد و گفت: این افراد باید به متخصص اورولوژی مراجعه کنند. افزایش سن، به ویژه در افراد بالای ۵۰ سال، احتمال بروز سرطان مثانه را بیشتر می‌کند.

وی با اشاره به تماس با مواد شیمیایی و سمی به عنوان عوامل خطر، افزود: علائم تحریکی مانند سوزش، تکرر و فوریت در ادرار نیز می‌تواند از نشانه‌های این بیماری باشد. تشخیص زودهنگام و درمان به‌ موقع سرطان مثانه می‌تواند در ریشه‌کن کردن بیماری تأثیرگذار باشد. افراد باید علائم مشکوک را جدی بگیرند و بدون اتلاف وقت به متخصص مراجعه کنند.

بنابر اعلام وزارت بهداشت، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه در موارد مشکوک، ساده‌ترین اقدام تشخیصی، انجام سونوگرافی است، افزود: این روش مشابه آندوسکوپی معده یا کولون است که با استفاده از سیستوسکوپ، سیستم ادراری به ‌صورت دقیق بررسی می‌شود و توده‌ها به‌طور کامل از طریق آندوسکوپی برداشته می‌شوند.

وی در پایان تاکید کرد: آگاهی از علائم و مراجعه به‌ موقع به پزشک می‌تواند در پیشگیری و درمان موفقیت‌آمیز سرطان مثانه نقش مهمی ایفا کند.

منبع: ایسنا

اشتراک گذاری در telegram
تلگرام
اشتراک گذاری در whatsapp
واتساپ
اشتراک گذاری در email
ایمیل
اشتراک گذاری در twitter
توئیتر
اشتراک گذاری در facebook
فیسبوک
اشتراک گذاری در print
چاپ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا