روز نماز جمعه در تقویم ایران، ثبت رسمی شد

سخنگوی شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور از ثبت پنجم مردادماه به عنوان روز نماز جمعه در تقویت رسمی کشور خبر داد.

به گزارش هراز خبر، حجت‌الاسلام علی نوری سخنگوی شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور از ثبت پنجم مردادماه به عنوان روز نماز جمعه در تقویت رسمی کشور خبر داد.
سخنگوی شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور، بیان کرد: پیشنهاد این شورا به شورای فرهنگ عمومی کشور پنجم مرداد همزمان با اقامه نخستین نماز جمعه به امامت مرحوم آیت‌الله طالقانی در تقویم رسمی کشور به نام “روز نماز جمعه” نامگذاری شد.

وی افزود: سال ۱۳۵۸ به پیشنهاد آیت‌الله طالقانی و با حکم امام خمینی (ره)، نخستین نماز جمعه در زمین چمن دانشگاه تهران و با حضور پرشور نمازگزاران اقامه شد و پس از پیشنهاد و پیگیری‌های شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور، شورای فرهنگ عمومی با ثبت این روز در ضمیمه تقویم رسمی کشور به عنوان روز اقامه نخستین نماز جمعه موافقت و آن را ابلاغ کرد.

سخنگوی شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور به برپایی ۸۸۰ پایگاه نماز جمعه در کشور اشاره و بیان کرد: البته نماز جمعه قبل از پیروزی انقلاب اسلامی هم در برخی از نقاط کشور به همت علما اقامه می‌شد، اما این سازوکار، هماهنگی و یکپارچگی و وسعت را نداشت.

حجت‌الاسلام نوری همچنین درباره برنامه‌های این شورا برای پرشورتر شدن نمازهای جمعه‌ کشور با توجه به تعیین ۵ مرداد به عنوان روز نماز جمعه در تقویم کشور افزود: به این مناسبت برنامه‌های ویژه و متنوعی را با همکاری امامان جمعه و ستادهای نماز جمعه سراسر کشور به منظور جذب اقشار گوناگون مردم به نمازهای جمعه طراحی و اجرا خواهیم کرد.

وی با بیان اینکه ۵ مرداد ۱۳۵۸ ، روز جمعه بوده، اما به سبب تغییرات تقویم ممکن است این روز در تقویم سال‌های بعد روز جمعه نباشد، خاطرنشان کرد: در صورت تقارن ۵ مرداد با روزی به جز جمعه، جمعه قبل و بعد از ۵ مرداد در نمازهای جمعه مورد توجه قرار خواهد گرفت.

سخنگوی شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور درباره پیشنهاد سال ۸۷ شورای ائمه جمعه به شورای فرهنگ عمومی برای ثبت روز نماز جمعه و موافقت صورت گرفته نیز گفت: در آن سال قرار شد نخستین جمعه ماه مرداد به نام روز نماز جمعه نامگذاری شود و تصویب شد، اما در تقویم رسمی درج نشده است.

حجت‌الاسلام نوری افزود: مصوبه اخیر شورای فرهنگ عمومی بر ثبت روز نماز جمعه به عنوان واقعه‌ای تاریخی و مهم از سال ۱۴۰۳ تاکید دارد.

اشتراک گذاری در telegram
تلگرام
اشتراک گذاری در whatsapp
واتساپ
اشتراک گذاری در email
ایمیل
اشتراک گذاری در twitter
توئیتر
اشتراک گذاری در facebook
فیسبوک
اشتراک گذاری در print
چاپ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا