به بهانه هفتم مهرماه روز آتش‌نشانی و ایمنی مطرح شد؛ هفتم مهر؛ یادآور ازخودگذشتگی‌ آتش‌نشانان در عرصه دفاع مقدس

سرپرست ایمنی و آتش‌نشانی شرکت فولاد هرمزگان در گفت‌وگو با خبرنگار روابط عمومی گفت: نام‌گذاری این روز با هدف ترویج فرهنگ ایمنی و پیشگیری از حوادث در سطح کشور و همچنین یادآوری حماسه‌آفرینی‌ها و ازخودگذشتگی‌های آتش‌نشانان میهن اسلامی در عرصه دفاع مقدس انجام شده است.

مهدی بلاغی در تشریح چرایی انتخاب و نام‌گذاری این روز افزود: در روز هفتم مهرماه سال ۱۳۵۹ وقتی که عراق به پالایشگاه آبادان حمله هوایی کرد، آتش‌نشانان منطقه و شهرهای اطراف برای مهار آتش به پالایشگاه رفتند که در حین عملیات خاموش کردن آتش، مجدداً هواپیماهای دشمن اقدام به بمباران پالایشگاه می‌کنند و این اقدام منجر به شهادت تعداد زیادی از آتش‌نشانان می‌شود؛ ازاین‌رو طرح تعیین هفتم مهرماه به‌عنوان روز آتش‌نشانی و ایمنی در سال ۱۳۷۹ توسط ستاد هماهنگی امور ایمنی و آتش‌نشانی کشور پیشنهاد و توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی کشور تأیید شد.

وی خاطرنشان کرد: ایجاد زمینه‌های مناسب برای آموزش همگانی مردم در جهت پیشگیری از بروز حوادث مختلف و حفاظت از سرمایه‌های ملی از دیگر اهداف نام‌گذاری این روز است.

سرپرست ایمنی و آتش‌نشانی شرکت فولاد هرمزگان در ادامه این مصاحبه به سؤالات خبرنگار روابط عمومی این‌چنین پاسخ گفت:

آتش‌نشانی چیست؟

آتش‌نشانی یا اطفای حریق مجموعه اقداماتی است که برای مقابله با آتش به‌وسیله خاموش کردن، کنترل و یا هدایت آتش‌های ناخواسته انجام می‌گیرد. اهداف آتش‌نشانی حفاظت از سلامت افراد، جلوگیری از آسیب به اموال و حفاظت از محیط‌زیست است. در همه کشورها سازمان آتش‌نشانی وجود دارد که وظیفه مقابله با آتش، سوانح و حوادث مختلف را بر عهده دارد. در ایران اولین سازمان آتش‌نشانی توسط روس‌ها در شهر تبریز ایجاد شد و آتش‌نشانی‌ها زیر نظر شهرداری کار می‌کنند.

اولین ایستگاه آتش‌نشانی در ایران در چه شهری آغاز به کار کرد؟

اولین ایستگاه آتش‌نشانی در شهر تبریز در سال ۱۲۲۱ شمسی ساخته شده است. وجود برج تاریخی آتش‌نشانی «یانقین» در این شهر گواهی بر این مدعاست. ازآنجاکه ایجاد و احداث برج آتش‌نشانی اساس و شالوده تشکیلات آتش‌نشانی در جهان به شمار می‌آید، بنابراین تأسیس اولین اطفائیه در کشور را با توجه به وجود اولین برج آتش‌نشانی در آن به شهر تبریز نسبت می‌دهند. شب‌ها بر بالای این برج فردی به نگهبانی مشغول بود. این نگهبان به‌محض مشاهده آتش یا آثاری از دود و آتش‌سوزی محل حریق را مشخص کرده و اطفائیه‌چی‌ها را که در زیر برج به حالت آماده‌باش بودند، با به صدا درآوردن زنگ برنزی بزرگی که در بالای برج بود، باخبر می‌کرد. اولین پایگاه آتش‌نشانی در شهر تهران در سال ۱۳۰۳ تأسیس شد.

روش‌های آتش‌نشانی را شرح دهید.

روش‌های اطفای حریق بستگی به نوع آتش دارد. برای مقابله با آتش باید یکی یا بیشتر از عوامل اصلی مثلث آتش یعنی هوا، ماده سوختنی و حرارت را کنترل کرد. همچنین می‌توان آتش‌نشانی و یا اطفای حریق را به دو گروه دستی و اتوماتیک تقسیم کرد که در نوع اول یعنی دستی، عملیات اطفای حریق به‌صورت دستی و توسط افراد و یا آتش‌نشانان صورت می‌پذیرد. در نوع دوم یعنی اطفای حریق اتوماتیک، این عملیات به‌صورت خودکار و بدون حضور عوامل انسانی انجام می‌شود.

درخصوص آتش‌نشانی در فولاد هرمزگان توضیح دهید.

واحد ایمنی و آتش‌نشانی شرکت فولاد هرمزگان که از ابتدای تأسیس شرکت فعال شده، به‌عنوان یکی از واحدهای فعال در شرکت همواره در صحنه حضور داشته و وظایفی را بر عهده دارد. این وظایف شامل حضور به‌موقع کارکنان آتش‌نشانی در زمان عملیات حریق و امداد و نجات، حضور مستمر کارکنان آتش‌نشان در شرایط اضطراری و انجام اقدامات کنترلی و بازدید مستمر از تجهیزات آتش‌نشانی مستقر در واحدها می‌شود.

واحد ایمنی و آتش‌نشانی در راستای پیشگیری و کنترل حریق در فولاد هرمزگان چه اقداماتی انجام داده است؟

از جمله این اقدامات می‌توان به شناسایی خطرات و ارزیابی ریسک شناسایی نقاط بحرانی در کلیه نواحی شرکت، برگزاری مانور در شرایط اضطراری با توجه به نیاز واحدها، برگزاری دوره‌های تخصصی ایمنی و آتش‌نشانی در واحدها و نصب تابلوهای پست انتظار و تجمع ایمن در کلیه سطوح شرکت اشاره کرد.

چالش‌های پیش روی واحد ایمنی و آتش‌نشانی در فولاد هرمزگان چیست؟

اجرا و پیاده‌سازی سیستم اعلان و اطفا حریق در کلیه سطوح شرکت و طراحی، اجرا و پیاده‌سازی شبکه آب ثابت آتش‌نشانی (هیدرانت) در کلیه سطوح شرکت از جمله مهم‌ترین چالش‌های ما محسوب می‌شود.

نقاط قوت واحد ایمنی و آتش‌نشانی فولاد هرمزگان چیست؟

به‌روز بودن ماشین‌آلات آتش‌نشانی مطابق با استاندارد NFPA، خرید و اضافه کردن دو دستگاه کامیون آتش‌نشانی ولوو جهت اطفا حریق، برگزاری دوره‌های تخصصی آموزشی (غواصی و کار در ارتفاع) جهت کارکنان آتش‌نشانی و خرید و اضافه کردن یک دستگاه کامیون آتش‌نشانی امداد و نجات از جمله نقاط قوت واحد ایمنی و آتش‌نشانی فولاد هرمزگان است.

سخن پایانی شما؟

ضمن قدردانی از حمایت‌های مدیریت شرکت از این امور و همچنین همکاری تمام همکاران گرامی که در مسیر کاهش حداکثری حوادث و پیشبرد اهداف ایمنی با این امور همکاری می‌کنند، خواهشمندیم با ارائه پیشنهادهای سازنده خود ما را در بهبود ارائه خدمات یاری کنند. درعین‌حال در صورت بروز هرگونه حادثه احتمالی و شرایط اضطراری با شماره تلفن داخلی 125 آتش‌نشانی و شماره 07633530125 حاصل فرمایند.

اشتراک گذاری در telegram
تلگرام
اشتراک گذاری در whatsapp
واتساپ
اشتراک گذاری در email
ایمیل
اشتراک گذاری در twitter
توئیتر
اشتراک گذاری در facebook
فیسبوک
اشتراک گذاری در print
چاپ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا