به گزارش هراز خبر، با مقایسه نان و برنج به این نتیجه رسیدیم که هر دو، جزو مواد نشاستهای و کربوهیدرات هستند. میزان کالریای که از یک تکه نان دریافت میشود، در مقایسه با برنج تفاوت زیادی دارد.
در واقع میتوان گفت، برنج یک محصول خاص و فاقد چربی، کلسترول و نمک است. به همین دلیل، میتواند اثر چاقکنندگی کمتری داشته باشد. در مقابل، نان حاوی چربی، نمک و مخمر یا جوش شیرین است. از این رو در مقایسه با برنج میتواند کالری بیشتری وارد بدن کند.
از طرفی دیگر، تماس مستقیم نان با حرارت میتواند باعث ایجاد مواد سرطانی شود. دلیل اصلی که باعث میشود در مقایسه نان و برنج، برنج را عامل چاقکننده بشناسیم، روش پخت آن است. در فرهنگ آشپزی ما ایرانیها، روغن و کره عضو جدانشدنی از میز آشپزند. زمانی که برنج با مقدار زیادی کره یا روغن آماده میشود، کالری و خاصیت چاقکنندگی آن افزایش پیدا میکند.
اگر برنج به شکل کته بدون چربی آماده شود؛ نهتنها چاقکننده نخواهد بود، بلکه به تامین برخی ویتامینها و مواد معدنی هم کمک خواهد کرد. مواد معدنی که سلامت پوست و مو را به همراه دارند. بنابراین، اگر قصد عضلهسازی دارید، از هر دو میتوانید استفاده کنید؛ اما برنج سفید مناسبتر است.
نان سنگک یکی از نان های سنتی ماست که بسیار خوشمزه و پرخاصیت است. در این مطلب قصد داریم درمورد کالری، ارزش غذایی و خواص نان سنگک صحبت نموده و طرز تهیه…
در نهایت، کدامیک را باید مصرف کرد؟
در این مطلب به مقایسه نان و برنج پرداختیم. اینکه در نهایت کدامیک را مصرف کنید و کدام از دایره غذاییتان خارج شود، به خودتان بستگی دارد. در هر صورت مصرف هر دو برای بدن مفید است؛ بهشرطی که اعتدال در مصرفشان رعایت شود. اگر میخواهید رژیم لاغری را پیش بگیرید، باید از خوردن نان که کالری بیشتری نسبت به برنج دارد، دوری کنید.
در سمت دیگر ماجرا برنج قرار دارد که میتواند خطرات سلامتی را ایجاد کند. اگر علاقه به مصرف برنج قهوهای دارید، حتما احتیاطهای لازم را پیش بگیرید. آرسنیک علاقه زیادی به تجمع در سبوس دارد؛ به همین دلیل، برنج قهوهای مقادیر بیشتری از این ماده را در خود جای داده است.
منبع: عصر ایران