به گزارش هراز خبر، جبلعلی دبی بزرگترین پروژه شیرینسازی آب است و ۲.۲۳ میلیون متر مکعب در روز آب شیرین تولید میکند که به طور قابل توجهی بزرگتر از سایر کارخانههای معروف مانند راسالخیر در عربستان سعودی و سورک در فلسطین اشغالی است.
جبلعلی، امارات متحده عربی: ۲۲۲۷۵۸۷ متر مکعب در روز
این مجموعه عظیم که به طور رسمی به عنوان مجتمع آب شیرین کن و نیروگاه جبلعلی شناخته میشود، از ۹ ماژول مجزا تشکیل شده است که به طول سه کیلومتر در ساحل خلیج فارس امتداد دارد! این تاسیسات عظیم روزانه ۲.۲۲۷ میلیون مترمکعب آب تولید میکند. مانند بسیاری دیگر از مجتمعهای نمکزدایی در مقیاس بزرگ، تأسیسات جبلعلی نیز دارای یک نیروگاه در محل برای افزایش کارایی است.
این نیروگاه علاوه بر اینکه بزرگترین تاسیسات نمکزدایی در جهان است، کل مجموعه را نیز فعال نگه میدارد. نیروگاه جبلعلی بزرگترین نیروگاه گازی جهان با حداکثر ظرفیت ۹۵۴۷ مگاوات است! از نظر فنی، تقطیر چندمرحلهای ۸۷ درصد ظرفیت نمکزدایی کارخانه را تشکیل میدهد و ۱۳ درصد باقیمانده سهم اسمز معکوس است.
راسالخیر، عربستان سعودی: ۱۰۳۶۰۰۰ متر مکعب در روز
کارخانه آب شیرینکن راسالخیر یک تاسیسات عظیم است که روزانه معادل حجم ۴۱۴ استخر المپیک تولید میکند! یکی از نکات بسیار چشمگیر در مورد کارخانه راسالخیر این است که آب تولید شده به طول ۵۳۵ کیلومتر به ریاض منتقل میشود، جایی که نیازهای ۲.۹ میلیون نفر را تامین میکند. مانند تاسیسات جبلعلی، کارخانه آب شیرینکن راسالخیر نیز دارای یک نیروگاه گازی است که ۲۴۰۰ مگاوات برق تولید میکند.
این کارخانه به طور کلی به هشت ماژول تقطیر فلش چند مرحلهای (MSF) و ۱۷ ماژول اسمز معکوس(RO) است. ماژولهای MSF ۷۰ درصد از خروجی روزانه و ماژولهای RO، ۳۰ درصد باقیمانده را تولید میکنند.
طویله، امارات متحده عربی: ۹۰۹۲۰۱ متر مکعب در روز
کارخانه آب شیرینکن طویله واقع در طویله، ابوظبی، ۹۰۹۲۰۱ متر مکعب در روز تولید میکند. طویله در حال حاضر عنوان بزرگترین کارخانه آب شیرین کن ۱۰۰ درصد اسمز معکوس را در جهان دارد.
شعیبه، عربستان سعودی: ۸۸۰۰۰۰ متر مکعب در روز
کارخانه آب شیرین کن شعیبه در ۱۲۰ کیلومتری جنوب جده در عربستان سعودی قرار دارد و ظرفیت آن ۸۸۰ هزار متر مکعب در روز است. در حال حاضر، این نیروگاه از ۱۰۰ درصد تقطیر چندمرحلهای (MSF) برای نمکزدایی آب استفاده میکند، اما به عنوان بخشی از یک طرح سبز، برنامههایی برای جایگزینی آن با ظرفیت ۶۰۰ هزار متر مکعب در روز اسمز معکوس (RO) تا سال ۲۰۲۵ در نظر گرفته شده است.
امالقوین، امارات متحده عربی: ۶۸۲۰۰۰ متر مکعب در روز
آب شیرینکن امالقوین واقع درامالقوین امارت، یک کارخانه آب شیرینکن است که هنوز در مراحل پایانی راهاندازی قرار دارد و قرار است تا سه ماهه سوم سال ۲۰۲۳ به صورت تجاری به بهرهبرداری برسد. با ظرفیت اسمی ۶۸۲ هزار متر مکعب امالقوین برای تولید آب در روز از فناوری اسمز معکوس ۱۰۰ درصد برای شیرینسازی آب دریا از خلیج فارس استفاده میکند.
سورک، فلسطین اشغالی: ۶۲۴۰۰۰ متر مکعب در روز
تاسیسات نمکزدایی سورک بزرگترین کارخانه نمکزدایی فلسطین اشغالی و یکی از بزرگترین تاسیسات ۱۰۰ درصد اسمز معکوس (RO) در جهان است. سورک با حداکثر خروجی ۶۲۴۰۰۰ متر مکعب در روز، از نظر ظرفیت RO فقط از امالقوین و طویله عقبتر است. کارخانه نمکزدایی سورک که در سال ۲۰۱۳ راهاندازی شد. این مجموعه آب ۲۰ درصد از ۹.۲ میلیون نفر جمعیت فلسطین اشغالی را تامین می کند.
جبیل، عربستان سعودی: ۶۰۰۰۰۰ متر مکعب در روز
کارخانه آب مستقل Jubail A3 واقع در جبیل، عربستان سعودی، یک تاسیسات ۱۰۰ درصد اسمز معکوس است که ۶۰۰۰۰۰ متر مکعب در روز آب شیرین تولید میکند. این پروژه که اواخر سال ۲۰۲۲ تکمیل شد، برای بهبود امنیت آب در منطقه اطراف عربستان سعودی آغاز شد./ تجارت نیوز