گوشت قربانی حج از عربستان به ایران ارسال نمی‌شود

سازمان حج و زیارت اعلام کرد: گوشت قربانی حج از عربستان به ایران فرستاده نمی‌شود.

به گزارش هراز خبر، عملیات قربانی در حج چهارشنبه گذشته، همزمان با عید قربان در عربستان برگزار شد که ۸۷ هزار و ۵۰۰ رأس گوسفند برای زائران ایرانی قربانی شد.

در این میان اخباری مبنی بر انتقال گوشت‌های قربانی حجاج ایرانی به کشور منتشر شد که حجت‌الاسلام والمسلمین ایزدی، مسؤول واحد قربانی عملیات حج تمتع ۱۴۰۲ در واکنش به چنین اخباری گفت: این اقدام که در سال‌های پیش به آن پرداخته شد، در حال حاضر قابل اجرا نیست؛ چراکه باید برنامه‌ریزی‌های مبتنی بر آن و زیرساخت‌های ارسال آن فراهم شود و فعلا چنین اقدامی صورت نمی‌گیرد.

مسئول واحد قربانی عملیات حج تمتع اظهار کرد: بخشی از گوشت قربانی ذبح‌شده داخل خود عربستان می‌ماند و بخشی دیگر به برخی کشور‌های فقیر آفریقایی و آن هم توسط دست‌اندرکاران مربوطه در کشور میزبان ارسال خواهد شد.

طرح انتقال گوشت‌های قربانی حج به ایران در سال‌های گذشته بار‌ها مطرح و در مقطعی از سال ۱۳۹۸ حتی از سوی مسئولان حج و زیارت جدی‌تر پیگیری شد، اما در نهایت اعلام شد اگر شرایط مهیا باشد، در آینده انتقال گوشت‌ها به ایران انجام می‌شود. رییس وقت سازمان حج و زیارت در سال ۹۸ نیز دلیل بازنگرداندن گوشت‌های قربانی را مقرون به صرفه نبودن انتقال گوشت‌ها به ایران از راه هوایی و نبود کشتی مجهز به یخچال مناسب اعلام کرده بود.

عربستان معمولا گوشت‌های قربانی حج را براساس اعلام بانک توسعه اسلامی، پس از معاینه، توزیع می‌کند. بخشی از گوشت‌های قربانی‌شده به حاجی‌ها و فقیران حاضر در منا، که عملیات قربانی انجام می‌شود، داده می‌شود و باقی گوشت‌ها هم از راه‌های دریایی و زمینی به کشور‌هایی مثل اردن، سوریه، لبنان و فلسطین در صورت اجازه حکومت اسرائیل فرستاده می‌شود.

ارسال این گوشت‌ها به کشور‌های دیگری، چون افغانستان، پاکستان، مالی، نیجر، سودان، سنگال، جیبوتی، سومالی، کنیا، تانزانیا، کومور، موزامبیک، بنگلادش، موریتانی، گینه، سیرالئون، آلبانی و بوسنی در روز‌های بعد از عید قربان و از راه دریا انجام می‌شود.
منبع: ايسنا

اشتراک گذاری در telegram
تلگرام
اشتراک گذاری در whatsapp
واتساپ
اشتراک گذاری در email
ایمیل
اشتراک گذاری در twitter
توئیتر
اشتراک گذاری در facebook
فیسبوک
اشتراک گذاری در print
چاپ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا