به گزارش هراز خبر، تقریبا در تمامی آتشسوزیهای مزارع، مراتع و جنگلهای منطقه، قبل از رسیدن نیروهای آتشنشانی/امدادی و حتئ گاهی پیش از اطلاع دستگاههای متولی، افراد مختلف از جوامع محلی اقدام به کنترل و سعی در خاموش کردن آتشسوزی های به وقوع پیوسته میکنند.
یکی از این آتشسوزی ها که اوایل هفته جاری در مزارع روستای بنچله اتفاق افتاد به خوبی نشان داد که توانمندسازی، تجهیز و دانشافزایی جوامع محلی در مقابله با آتشسوزی در کنار توان و دانش بومی افراد میتواند در پیشگیری، کنترل و خاموش کردن هرگونه آتشسوزی در عرصههای طبیعی بسیار تأثیرگذار باشد.
در پی وقوع این آتشسوزی بلافاصله دهها نفر از اهالی روستا با سرعت و بدون امکانات به منظور خاموش کردن آتش به محل حادثه میروند، در این هنگام یکی از افراد سریعاً اقدام به هرس و شاخه زنی یک درخت زالزالک در آن حوالی میکند و سایر افراد را مجهز به ابتدایی ترین ابزار اطفاء حریق که همان شاخ و برگ درخت است مینماید به طوریکه با همین ابزار ساده، قبل از اینکه آتش از کنترل خارج شود توسط آنان به خوبی مدیریت و خاموش میشود.
وجود تک درختان بومی مانند زالزالک در حاشیه زمینهای زراعی منطقه علاوه بر برخورداری دهقانان و دامداران از سایهسار و میوه آن، هنگام وقوع آتشسوزی در مزارع نیز اینگونه میتواند در دسترسترین و کارآمدترین ابزار اطفای حریق در لحظه باشد.