به گزارش هراز خبر، مقامات حفاظت محیط زیست استان اصفهان میگویند، انرژی ای که برای نظارت بر معادن در نطنز و پیگیری مسائل آنها در شورای عالی معادن گذاشته اند، معادلِ همه ۹۵۰ معدن دیگر استان است اما مساله اینجاست که تغییر قوانین معدن در شورای عالی معادن پیچیده و دشوار و مهم تر از آن اینکه با قوانین فعلی معادن، کارِ چندانی نمی توان کرد مگر اینکه این قوانین تغییر کند.
کوهستان کرکس اما حالِ خوبی ندارد و هر روز در مقابل قانون معادن که عرصه را بر آن تنگ تر کرده، لاغرتر می شود. اهالی روستاها و شهرها هم به این واسطه از آنچه به واسطه فعالیت معادن، محیطِ زیست و منابع آبی شان را تهدید می کند، نگرانند.
نطنز نگین زمردینی در حاشیه کویر و اتلاق چنین عنوانی به این خطه واقع شده در شمالِ اصفهان، تنها دلیلش، کوهستان کرکس است. کرکس دومین منبع آب شیرینِ اصفهان پس از زاینده رود شمرده میشود که تمامی روستاها و شهرهای شهرستان نطنز را سیراب و قناتها و باغها آنها را پرآب و سرسبز میکند. اما آنچه از دهه ۷۰ به این سو، به واسطه ایجاد معادن سنگِ تراورتن و گرانیت سیاه در این منطقه رخ داده، از این کوهستان چهره مخوفی ساخته است که رییس سازمان حفاظت محیط زیست کشور آن را به مناطق جنگ زده تشبیه میکند.